• Geboren: 26 april 1981 (Budapest, Hongarije)
  • Club(s) als speler: 1. FC Femina (?)
  • Positie: Verdediger
Kanta Krisztina voetbalde gans haar carrière voor 1. FC Femina.
Met die club werd zij
zesmaal Kampioen van Hongarije. Zij speelde er samen met heel wat uitstekende speelsters, zoals Fõfai Tímea, Lévay Andrea, Pádár Anita, Telek-Sümegi Éva, Szekér Anita, Szeitl Szilvia en Paraoánu Aranka.

Het team van 1. FC Femina
Het team van 1. FC Femina met
(boven L/R) Farkas Moni, Erdei Barbara, Rácz Adrienn, Fõfai Tímea, Baus, Lubai Mónika, Fodor Tímea , Lévay Andrea en Kanta Krisztina;    (midden) Cserfi,
(onder) ?, Kiss Zita, Molnár Mariann, Mészáros Gizella, Szeifert Éva, Szőke Anett en Deli Anikó.
1. Femina Fc in 2001
FC 1. Femina in 2001 met: (staand Links/R) Kövesi Gabi, Pádár Anita, Móring Zsuzsi, Mészáros Gizella, Telek-Sümegi Éva en Lévay Andrea;
(gehurkt Links/R) Ruff Szilvia, Szekér Anita, Kanta Krisztina (?), Bilicsné Kerekes Anikó en Horváth Tünde.

Carrière als international

Kanta Krisztina
veroverde tot 28 mei 2008 27 caps voor het Hongaars nationaal elftal en tekende daarbij 1 doelpunt aan, en ook 1 own-goal.
Haar eerste cap veroverde zij op 21 april 2001 toen zij in minuut 89 mocht invallen bij de vriendschappelijke wedstrijd tegen Oostenrijk waartegen in Weiz 1-1 werd gelijkgespeeld.
In haar derde wedstrijd als international tekende zij op 2 april 2004 in minuut 38 haar enige goal voor Hongarije aan in de vriendschappelijke wedstrijd in Lendva tegen Slovenië. Kanta scoorde in haar internationale carrière ook een own-goal in de vriendschappelijke wedstrijd tegen België in Luik op 13 november 2004 in minuut 64; in minuut 69 werd zij toen ook vervangen. De interland werd door België met 5-1 gewonnen.
Haar laatste interland op 28 mei 2008 eindigde op een 1-3 nederlaag tegen Roemenië dat Hongarije toen klopte in Arad bij een kwalificatiewedstrijd voor het EK. Kanta werd toen ook vervangen in minuut 83.

Kanta met twee andere Hongaarse internationale collega's: Pádár Anita (links) en Nagy Anett (rechts). Kanta met twee andere Hongaarse internationale collega's: Pádár Anita (links) en Nagy Anett (rechts).
Kanta met twee andere Hongaarse internationale collega's: Pádár Anita (links) en Nagy Anett (rechts).